Recept

Vi har i appen enkla och mycket populära recept med fokus på vardagsmat. Alla recept från Arla Köket är noga utprovade och testade så du kan lita på att de både är goda och lätta att tillaga. Vi har valt ut framför allt enkla vardagsrecept, men för vissa råvaror och ingredienser finns också förslag på populära rätter för tex fest eller bakning.
Ladda ner appen för fler recept!

11 budgeträtter som passar alla

Idag delar vi 11 underbara budgeträtter som passar alla. Dessa maträtter är både billiga och goda samtidigt som de inte kräver för mycket tid eller avancerade ingredienser.

Varför firar vi Valborg?

Den 30 april firar många av oss Valborgsmässoafton eller Valborg som vi säger i folkmun. Men varför firar vi det, vad gör vi under denna afton och kanske viktigast av allt: Vad äter vi? Vi på Matpriskollen ger dig svaren!

12 goda recept till påsk

Påsken är här och vår omgivning fylls av påskris, ägg, kycklingar och flera nyanser av gult. Förutom godis och dekorationer så finns det även mycket fokus kring mat och att få till det perfekta påskbordet.

Gör godaste semlan till fettisdagen

Oavsett om du är team mandelmassa eller team vaniljkräm, mycket grädde eller lite grädde, stort eller litet lock – så tror vi att den som kan avgöra den godaste semlan är du själv! 

Recept: Hembakat bröd till julbordet

En nybakad fralla med ost och smör är verkligen så man mår, men hembakat bröd på julbordet, är ingenting som slår!
Här delar vi 5 recept på hembakt bröd att ställa fram på årets julbord.

Baka sockerfritt och smarriga recept!

Att raffinerat socker i större mängder inte är bra för oss vet vi ju om, men ändå innehåller större delen av det vi äter och dricker massor av socker. Och var finns de absolut största sockerbomberna? I fikat bland annat. Därför delar vi några smarriga recept här för att du ska kunna baka sockerfritt!

Halloween och 7 recept med pumpa

Vi är på väg mot Halloween och både internet och butikerna pryds av skrämmande dekoration och måltidsrecept.  Men varför firar vi egentligen Halloween och vad kan vi äta under denna högtid? Här berättar vi om Halloweens historia och delar med oss av 7 recept med pumpa.

9 recept på höstgrytor

Nu kan nog hela Sverige hålla med om att hösten är här och sommaren förbi även om vi önskar att sommarkvällarna varade lite längre. Vad passar nu inte bättre än 9 recept på höstgrytor att värma sig med när denna årstid gjort entré?

Kylskåpsrensning

Vill du kasta mindre mat och spara mer pengar? Då tycker vi att du ska införa kylskåpsrensning där hemma! 

Svampsäsongen är här!

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com. Är du en hejare på att plocka svamp? Du måste du vara extra glad över att svampsäsongen är här! Men […]

Tips och recept på matlådor

Att göra storkok och ta med matlåda till jobbet är inte bara snällt mot din plånbok utan även skönt om du vill ha en sak mindre att tänka på. Här delar vi med oss av tips och recept på matlådor att ta med till jobb, skola eller utflykten!

3 recept på smoothiebowls

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com. Vi är mitt i sommaren och låt oss enas om att det finns få saker så härliga som långa stunder […]

4 recept med vattenmelon

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com. Om du fick välja en sak under sommaren att släcka törsten med – vad hade det varit? Vi väljer vattenmelon […]

Picknickmat att frossa i!

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com. Sommaren är här och du är nog inte ensam om att ta med dig picknickmat ner till havet, ängen eller […]

Cheesecake i glas med kolasås och blåbär

4-6 personer | 11 ingredienser | 20 min “Jag har alltid tyckt att desserten varit det bästa på hela middagsbjudningen men när jag själv bjuder på middag blir den […]