Picknickmat att frossa i!

picknickmat

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Sommaren är här och du är nog inte ensam om att ta med dig picknickmat ner till havet, ängen eller i trädgården hemma. För visst finns det inte mycket som slår en filt med god mat och dryck, en ljummen sommarkväll?

Juli månad och vi är mitt i den sköna sommaren. Kanske har du tagit semester, räknar ner dagarna eller har du börjat längta lite efter rutiner igen? Vilken karaktär du än ser dig själv i så tror vi du ändå gillar vardagslyx – innan, under eller efter sommaren. En riktig – ofta spontan – vardagslyx för oss på Matpriskollen är att packa korgen full med picknickmat. Lägga filten under armen och ta benen eller cykeln till närmaste naturplats och smaska i oss det vi tagit med. 

En fråga som många dock ställer sig och som till och med kan få en att tveka lite inför en utflykt är: Vad ska vi äta? Därför delar vi nedan 8 tips på god picknickmat för dig som vill äta ute och njuta av naturen! Kom ihåg att ta med glas, bestick, tallrikar och servetter innan ni åker hemifrån! 

8 tips på god picknickmat: 

  1. Vattenmelon- och fetaostsallad. Mums vad gott! Hacka vattenmelon, fetaost och eventuellt något annat grönt att ha i. Enklare blir det inte och bör nog ändå kunna räknas till ett av sommarens mest svalkande tillbehör! Förslag på recept här.
  2. Pannkakor. Vare sig du gör dem själv eller köper färdiga så är detta en storfavorit hos både vuxna och barn! Förslag på recept här.
  3. Färdigmat från matbutiken! Många matbutiker har idag olika platser där du kan hitta mängder med färdig mat. Grillad kyckling, ostar, kallskuret, kex och bröd – plocka det du tycker är gott! 
  4. Tunnbrödsrullar. Smör, ost och skinka/halloumi är en variant. Philadelphia en annan. Bre på med ditt favoritpålägg och låt smaklökarna dansa! Förslag på recept här.
  5. Pastasallad. En underskattad favorit! Kokt pasta som fått svalna, sallad, gurka, tomat, majs och något protein som mättar. Gärna med en smarrig sås ringlandes över! Förslag på recept här.
  6. Ciabatta med tomatröra, avokado och mozzarella. Oslagbar variant med riktigt goda ingredienser för dig som vill lyxa till det. En macka som inte gör någon besviken! Förslag på recept här.
  7. Ceasarsallad. En sallad som så många andra serveras kall. Riktigt god, mättande och som ger direkta sommarkänslor! Förslag på recept här.
  8. Pitabrödssmörgåsar. Kanske vill du göra dig av med de traditionella mackorna? Varför då inte köra en variant med pitabröd istället! Gör som du brukar och fyll på med dina favoritpålägg! Förslag på recept här.

Vad tycker du om att ha med dig på picknicken? Dela gärna med dig av förslag nedan!

Vill du ladda ner Matpriskollens app? Klicka här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *