Prisundersökningar

Här samlar vi våra prisundersökningar.

För den som planerar att köpa oxfilé till nyår kan man behöva tänka om

Inte på många år har det skiljt så lite i pris mellan svensk och importerad oxfilé som nu till nyår. Svenskarna handlar mycket mer till extrapris i år sedan prisökningarna blev så stora. Vi på Matpriskollen visar veckans alla annonserade extrapriser och har nu gått igenom prisskillnaderna på ett klassiskt oxfilérecept med potatisgratäng och pepparsås från Arla Köket.

Såhär mycket dyrare är din matkasse i år

På nyheterna hör vi det dagligen: Matpriserna fortsätter att öka! Men hur mycket dyrare är din matkasse jämfört med 2021?

December – största utgiftsmånaden för mat!

Under december spenderar vi normalt 9,4% av årsbudgeten på mat vilket är väsentligt högre än snittmånaden som är 8,3%. Veckan innan julafton är årets viktigaste vecka för butikerna och då ökar försäljningen med cirka 27% mot en snittvecka. Därför är du som konsument extra viktig nu!

P4: “Matpriserna fortsätter stiga – här är varorna som ökat mest”

Fredagen den 9:e december kunder ni höra oss prata om matpriserna i P4. Här kan ni lyssna på avsnittet igen!

Matpriskollen har prisundersökt nya jättebutiken Costco i Arninge

Costco är ett amerikanskt företag med butiker i 14 länder och räknas som ett bland världens största företag. Nu har det dykt upp i Sverige. Vår VD, Ulf Mazur, besökte dem för att se vad man kunde hitta i butiken och titta mer på konceptet.

Prisökningen inom dagligvaruhandeln fortsätter!

Till mångas förskräckelse så fortsätter matpriserna att öka även under oktober månad och vi ställer oss frågan: Kommer prisökningen inom dagligvaruhandeln någonsin att avta?

Willys – billigaste matkassen i augusti 2022!

Matpriskollen har nu genomfört ytterligare en mycket stor prisundersökning på ordinariepris i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg, där vi tog fram billigaste matkassen i augusti 2022.

Så hårt slår inflationen mot din matkasse: “Brutala prisökningar”

Texten nedan är ett utdrag från dagens artikel 2022-08-03 som ni hittar hos Expressen.Läs hela artikeln genom att klicka här. Ulf Mazur listar varorna som ökat mest […]

5 billigaste matvarukedjorna just nu

Är du en av de som spontanhandlar och inte riktigt fastnat för storhandlingen? Du kanske till och med försöker vara lojal mot din gamla närbutik och vill […]

Kaffeprisernas utveckling

Det finns väl egentligen inget godare än att starta dagen med en kopp kaffe, eller hur? Men för den som gillar kaffe så har nog inte heller […]