Aktuellt

Aktuellt från oss, allt från priser, recept till uppdateringar till nya butiker!

Matpriserna påverkas av flera faktorer – här är några av dem

Matpriserna påverkas av en mängd olika faktorer – bl.a. råvarupriser, energipriser, produktionskostnader och valutakurser. Se några av faktorerna som påverkar matpriserna.

Augusti: matpriserna gick blygsamt nedåt

Hur har det sett ut under augusti månad med prisökningar vs prissänkningar? Vad har hänt? Och vilken aktör bidrog rejält till pressade priser? Läs mer här!

11 budgeträtter som passar alla

Idag delar vi 11 underbara budgeträtter som passar alla. Dessa maträtter är både billiga och goda samtidigt som de inte kräver för mycket tid eller avancerade ingredienser.

Juli: Återigen något stigande matpriser

Efter två månader av +-0 ser vi dessvärre prisökningar under juli igen. Vilka kategorier har ökat mest? Vilka kategorier har minskat mest? Läs mer här!

Upptäck Sveriges sommarparadis

Här delar vi med oss av några specifika destinationer och smultronställen som inte bara kommer att glädja era smaklökar, utan även ge er oförglömliga familjeupplevelser.

Juni: bra start på sommaren för konsumenterna

Hur har det sett ut med prisökningar och prissänkningar under junimånad? Vilka kategorier sticker ut? Hur ser dagsläget ut på marknaden? Läs mer här!

Hållbara festligheter till midsommar – fira med smarta inköp!

Vi på Matpriskollen vill ge er några tips för att hålla nere kostnaderna och samtidigt göra miljömedvetna val inför årets midsommarfest.

Så mycket mer kostar midsommarmaten i år

Hur ser det egentligen ut med prisutvecklingen på midsommarkassen? Matpriskollen har undersökt och kan konstatera att priset har stigit med ett par hundralappar.

Nyhetsmorgon: “Matpriserna har tvärnitat – tack vare konsumenterna”

Den 5 juni gästade Ulf Mazur Nyhetsmorgon för att prata om den senaste prisutveckligen. Missade du inslaget? Kika här!

Spara pengar på mat: 7 tips för smart matshopping

Vill du spara pengar på dina matinköp? Ta del av våra 7 tips för smart matshopping och få bästa möjliga pris när du handlar. Läs Matpriskollens tips här!

Maj: matpriserna fortsätter att gå neråt

Matpriserna sjönk med 0,1% i maj jämfört med april. Det betyder att matpriserna nu har sjunkit två månader i rad. Vilka produkter har minskat mest? Samt fortsatt att öka? Läs mer här!

Konsumentundersökning: Hur handlar du?

Hjälp oss genom att svara på några frågor om hur du handlar. Som tack för din medverkan lottar vi ut 5 st vinnare av 500 kr att handla mat för i din närmaste matbutik.

Njut av en underbar picknick i sommar!

Sommaren är på ingång och dagarna blir allt varmare och varmare. Visst är det härligt? Vi på Matpriskollen älskar den här årstiden och ser fram emot fler sköna dagar med tid för picknick!

SvD: “Prischocken är inte över: ”Vissa varor kan fortfarande bli dyrare””.

Ett porträtt skrivet av SvD Näringsliv om Ulf Mazur, VD på Matpriskollen. Klicka in för att läsa hela artikeln här!

Mitt i: “Vad har Ulf alltid i sitt kylskåp?”

Foto: Johanna Wallén (Publicerad 2023-06-05) Häromveckan var Ulf med i ett lite mer personligt reportage hos Mitt i Stockholm. “Det är frun som lagar och köper all […]