Aktuellt

Matpriserna ökar igen: ”Ser inte ut att bli bättre” 

Fattigmånaden januari blev onormalt fattig. De senaste månadernas lugnare läge har nu bytts mot prisökningar igen.

Så mycket har livsmedelspriserna ökat: ”Historiskt” 

De senaste två åren har matpriserna i landets livsmedelsbutiker ökat med 22 procent. Det visar färsk statistik från prisjämförelsetjänsten Matpriskollen. 

Matpriskollen vinner Årets Prisväktare 2023!

”Steget före Riksbanken – och hushållens bästa vän när livsmedelspriserna drar iväg. Ett fotarbete som imponerar på juryn”.

Sanningen om maten – därför minskar innehållet i matvarorna

Vad är krympflation? Hur det ter sig och vad vi kan göra för att undvika att bli lurade? Ulf Mazur, vd och grundare för Matpriskollen förklarar vad vi ska se upp för.

Klassikerna på julbordet som rusat mest i pris

Matpriskollen har gjort en prisundersökning på årets julbordsklassiker. Precis som förra året får man räkna med att betala mer för många av svenskarnas klassiker – men glädjande nog gäller det inte alla.

Matpriserna gick fortsatt uppåt i november: apelsinjuice och olivolja steg mest

För andra månaden i rad så ökade matpriserna något under november.

Så mycket dyrare blir julbaket i år

Första advent är precis runt hörnet och många börjar nu bli sugna på att julbaka. Priset på matpriser har ju blivit dyrare men det gäller faktiskt inte alla produkter till adventsfikat.

TV4 Nyhetsmorgon: Sanningen om maten

Matpriserna har ökat markant i Sverige de senaste drygt två åren. En ökning på nästan 25%. Detta leder till att svenskar handlar mer och mer på extrapris.

Mataffärernas fula knep – här är skyltarna att se upp för

Allt fler letar efter extrapriser i mataffärerna när priserna skenar.
Men att se skillnad på bra extrapriser och dåliga är inte alltid så lätt.

Oktober: Var tredje vara har gått upp i pris

I oktober så har priserna inom Dagligvaruhandeln ökat med 0,3%. Detta efter att ha stått still ett par månader. Vilka kategorier har ökat samt minskat mest? Läs mer här!

Stor onlineprisundersökning – hur handlar du hem maten billigast?

I en ny unik onlineprisundersökning har vi jämfört priserna på hemkörning för en matkasse för en barnfamilj på fyra personer. Läs mer här!

Matpriskollen vinner Blåslampan 2023!

Matpriskollen vinner Blåslampan 2023 – ett pris som delas ut av Råd & Rön och Sveriges Konsumenter varje år! Vinsten väljer vi att skänka till Kvinnojouren i Falkenberg.

Koll på kassen – ny matkasseundersökning!

Vår populära matkasseundersökning är nu uppdaterad! I den kan du enkelt se prisskillnaden mellan fem stora matbutiker och hur mycket du kan spara på en vecka, månad eller år.

September: Minskade priser på bröd och ökade priser på EMV

Rykande färsk månadsrapport från september! Vi ser minskade priser på bröd och ökade priser på kedjornas egna märkesvaror. Läs mer här!

Matpriserna påverkas av flera faktorer – här är några av dem

Matpriserna påverkas av en mängd olika faktorer – bl.a. råvarupriser, energipriser, produktionskostnader och valutakurser. Se några av faktorerna som påverkar matpriserna.