Aktuellt

Kaffet rusar och ännu ingen miljardoffensiv från Ica

Den utlovande miljardsatsningen hos Ica lyser ännu med sin frånvaro noterar Matpriskollen i sin nya rapport. Samtidigt rusar kaffepriserna med hela 11 kronor per paket och det finns en stor risk för att utvecklingen fortsätter.

Midsommarmaten 2024 – så mycket kostar den

Med midsommarhelgen alldeles runt hörnet är det fullt tryck ute i landets matbutiker både vad gäller kampanjpriser och besökare. Men hur handlar man smart inför midsommar och vad kostar egentligen klassikerna på midsommarbordet?

Spännande initiativ från vegoproducenten Anamma!

Vegoproducenten Anamma lanserar nu en innovativ kampanj – Köttavdraget – som riktar sig till en oväntad men betydelsefull målgrupp: köttätare.

Matpriskollen: Icas miljardsatsning syns fortfarande inte

Matpriserna ökar en aning under maj och den utlovade miljardsatsningen från Ica lyser ännu med sin frånvaro. ”Det skulle verkligen vara bra om satsningen slog igenom även i butiksled”, säger Ulf Mazur, vd och grundare.

Siffrorna: Matpriserna ökar och Icas offensiv lyser med sin frånvaro 

Matpriserna ökar igen och den utlovade prisoffensiven från Ica syns ännu inte i siffrorna. Tvärtom ökar de priserna något i april. 
– Enstaka butiker har annonserat att de sänkt, men vi ser inget som ger utslag på helheten, säger Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen. 

Ny stor matkasseundersökning och 1000-lappar att spara!

Här kan du enkelt se prisskillnaden mellan fem olika större butikskedjor i sex ”matprisområden” och hur mycket du kan spara på en vecka, månad eller ett år. Samtliga priser är ordinariepriser och undersökningen genomfördes vecka 11 2024.

Vändningen – matpriserna har stannat upp men Icas offensiv syns inte ännu

Prisutvecklingen i dagligvaruhandeln har enligt färska siffror från Matpriskollen bromsat rejält i mars och ligger nu i linje med Riksbankens önskemål.

Gammalt kaffe ger ny choklad: Matpriskollen lanserar unikt bytesprogram inför påsklovet!

Med påsklovet runt hörnet och kakaopriserna som skjuter i höjden har Matpriskollen, Sveriges ledande prisjämförelsetjänst för matvaror, tagit saken i egna händer för att erbjuda en söt lättnad för chokladälskare.

Efter Fem: Kakaopriset rusar – dubblerats sen årsskiftet

Redan i början av året var kakaopriserna historiskt höga. Och det kommer att bli ännu dyrare berättar Ulf Mazur, vd och grundare Matpriskollen, i Efter fem. Prishöjningen beror på väder och vind.

Äntligen: Mycket är billigare på påskbordet i år!

Påskveckan är en de tre största veckorna för matinköp på hela året och frågan är: ska vi gråta eller glädjas i påsk?

Matpriserna ökar: ”Stort tryck uppåt” 

Livsmedelspriserna fortsätter att öka och februari visade den snabbaste ökningstakten sedan mars 2023. ”Tyvärr är det ett stort tryck uppåt”, säger Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen. 

Matpriserna höjs igen 

Matpriserna fortsätter att höjas. Det är den snabbaste ökningstakten på nästan ett år, rapporterar TT. Högst höjning är priserna på olivolja, juice och choklad.

Matpriserna ökar igen: ”Ser inte ut att bli bättre” 

Fattigmånaden januari blev onormalt fattig. De senaste månadernas lugnare läge har nu bytts mot prisökningar igen.

Så mycket har livsmedelspriserna ökat: ”Historiskt” 

De senaste två åren har matpriserna i landets livsmedelsbutiker ökat med 22 procent. Det visar färsk statistik från prisjämförelsetjänsten Matpriskollen. 

Matpriskollen vinner Årets Prisväktare 2023!

”Steget före Riksbanken – och hushållens bästa vän när livsmedelspriserna drar iväg. Ett fotarbete som imponerar på juryn”.