Aktuellt

Aktuellt från oss, allt från priser, recept till uppdateringar till nya butiker!

Anti-Inflation: Matpriskollen stöder Lidls initiativ

Efter att ha lyssnat på debatten om matpriserna så är det nu mycket glädjande att Lidl tar initiativet och sänker priset på varor som många behöver för sin matförsörjning.

RIX FM: Så får du ner kostnaden på maten

Ulf Mazur gästar RIX FM för att prata om matprisläget och ger bl.a. sina bästa tips på hur vi kan få ner våra matkostnader. Missade du avsnittet? Lyssna här!

Matpriskollen gästar Techskaparna

“Det hela startade med en frustration över alla fysiska reklamblad med erbjudanden från matbutiker som man får i brevlådan varje måndag.” – Ulf, grundare Matpriskollen

Matpriskollen gästar Morgonpasset i P3

Den 7 mars gästade Ulf Mazur Morgonpasset i P3 för en fartfylld morgon med mycket energi. Missade du att lyssna på inslaget? Då kan du lyssna här!

Februari: tyvärr en rejäl prischock!

Matpriskollen har undersökt butikprisernas utveckling sedan 2015 – aldrig någonsin har vi sett en sådan ökning som nu. Februari måste vara den värsta månaden sedan 1980-talet.

Stor prisundersökning på stora butiker

I vår NYA stora prisundersökning kan du välja den matkasse som passar dig bäst och se hur priset varierar mellan butikerna i det matprisområde som är aktuellt för just dig.

Hur mycket dyrare har matkassen blivit på ett år

Matpriskollen har genomfört en prisundersökning på uppdrag av Swedbank och Sparbankerna. Den är baserad på sex olika typhushåll boende i sex olika matprisområden.

Gör godaste semlan till fettisdagen

Oavsett om du är team mandelmassa eller team vaniljkräm, mycket grädde eller lite grädde, stort eller litet lock – så tror vi att den som kan avgöra den godaste semlan är du själv! 

TV4 Nyhetsmorgon: Så bestäms priset på matvaror

Den 15 februari var det ett långt inslag i TV4 Nyhetsmorgon. Många som såg detta blev nog klokare på hur branschen fungerar. I alla fall lite.. det händer ju så mycket nu!

Hög medienärvaro för Matpriskollen

Just nu hörs och syns Matpriskollen med vår VD Ulf Mazur i täten i väldigt många olika kanaler. Att snacka matpriser har verkligen blivit en rejäl snackis!

Sveriges Radio: “Sockerbaserade varor ökar mest i pris när matpriser fortsätter stiga”

Den 6 februari kunde vi höra vår VD, Ulf Mazur, prata om de fortsatt ökade matpriserna i SR. Just nu är det sockerbaserade varor som ökar mest i pris. Du kan lyssna på hela inslaget här!

Matpriskollen gästar Loungepodden

Den 1 februari gästade vår VD, Ulf Mazur, Loungepodden – en intervjupodd med Sveriges mest framgångsrika profiler, ledare, idrottare, artister, entreprenörer, psykologer, forskare och experter som berättar om deras framgångstips, forskning, underhållande historier, motgångar, framgångar och insikter. Du hittar hela avsnittet här!

Konsumenterna suktar efter röda prislappar

I dagsläget kan man behöva ändra sina vanor och fokusera på att handla mer ekonomiskt. Reavaror går åt snabbare än tidigare då vi konsumenter både sparar in och tänker till en gång extra. 

Matpriskollen i tidningen Femina

Är du ute efter 5 tips hur du kan handla billig mat? Då tycker vi att du ska spana in vårt lästips hos Femina nedan!

Matpriserna fortsätter öka 2023

Ökade elpriser, en pandemi och kriget i Ukraina samt att den svenska kronan blivit försvagad. Det är bara några av de stora faktorer som gjort att matpriserna kraftigt ökat runt om i landet under 2022.