Aktuellt

Aktuellt från oss, allt från priser, recept till uppdateringar till nya butiker!

Recept: Hembakat bröd till julbordet

En nybakad fralla med ost och smör är verkligen så man mår, men hembakat bröd på julbordet, är ingenting som slår!
Här delar vi 5 recept på hembakt bröd att ställa fram på årets julbord.

Matpriskollen tar tempen: Vad kostar det att baka lussebullar i år?

Första advent och vad passar då inte bättre än ett lussebak? Men med de skenande matpriserna och speciellt på bullarnas ingredienser – hur dyrt blir det då att baka detta dyrbara guld?

Webbinar: Handfasta tips för din privatekonomi när allt blir dyrare

SPP bjuder in till ett webbinar på tisdag den 29 november kl. 08:30 – 09:00 för att prata om det ekonomiska läget och ger konkreta tips på hur du kan tänka kring elförbrukningen, matinköpen, bolånet och börsen. Under 30 minuter kan du få lyssna till en panel bestående av experter inom olika privatekonomiska områden.

Vinn 500 kr att handla mat för!

Hur handlar du? Hjälp oss på att svara på lite frågor om hur du handlar och få chansen att vara en av de 3 vinnare som får 500 kr att handla mat för i sin närmaste matbutik. Tack på förhand – dina svar uppskattas!

Matpriskollen har prisundersökt nya jättebutiken Costco i Arninge

Costco är ett amerikanskt företag med butiker i 14 länder och räknas som ett bland världens största företag. Nu har det dykt upp i Sverige. Vår VD, Ulf Mazur, besökte dem för att se vad man kunde hitta i butiken och titta mer på konceptet.

Expressen TV: Kom billigare undan i jul

Julen närmar sig med stormsteg och vi ställer oss frågan: Vilka matvaror blir dyrare på julbordet i år?

P4 Halland: “Det är galet – men så kan du spara pengar”

Förra veckan gästade vår VD, Ulf Mazur, P4 Halland och pratade om de ökade matpriserna, men också om hur du som konsument kan spara pengar.

Hänger du här ofta?

Eller är du kanske helt ny här inne på Matpriskollen?
Hur som helst så är vi riktigt glada över att du hittat till oss och för er som är lite nyare så tänkte vi berätta vilka vi på Matpriskollen är!

Prisökningen inom dagligvaruhandeln fortsätter!

Till mångas förskräckelse så fortsätter matpriserna att öka även under oktober månad och vi ställer oss frågan: Kommer prisökningen inom dagligvaruhandeln någonsin att avta?

10 tips för att minska ditt matsvinn

Visste du att varje person slänger i snitt 17 kg ätbar mat varje år? Detta för att man köper på sig för mycket, glömmer av maten längst in i kylskåpet och för att vi inte tar vara på resterna. Det vill vi råda bot på och delar därför 10 tips för att minska ditt matsvinn!

Smör och Bregott blir dyrare – igen!

Att Bregott-paketet blivit avsevärt mycket dyrare är det nog inte många som missat, men nu väntas priserna stiga ytterligare. I artikeln nedan kan du läsa om varför priserna fortsätter stiga.

Baka sockerfritt och smarriga recept!

Att raffinerat socker i större mängder inte är bra för oss vet vi ju om, men ändå innehåller större delen av det vi äter och dricker massor av socker. Och var finns de absolut största sockerbomberna? I fikat bland annat. Därför delar vi några smarriga recept här för att du ska kunna baka sockerfritt!

TV4: Experten: “Se till att ha flera butiker du tycker om”

Förra veckan var Ulf Mazur, VD på Matpriskollen, åter igen i tv-rutan för att prata matpriser. Den här gången var det via länk där han berättade om hur man som konsument kan tänka när det kommer till de höjda priserna. Se ett utdrag och hela klippet från TV4.

Behövs D-vitamin under vinterhalvåret?

De mörka månaderna är här och det är lätt att känna sig lite tröttare än vanligt. När solen väl kikar fram springer vi ut för att suga åt oss lite D-vitamin. Men hur är det egentligen under vinterhalvåret? Behöver vi ta extra D-vitamin för göra kroppen nöjd? 

Halloween och 7 recept med pumpa

Vi är på väg mot Halloween och både internet och butikerna pryds av skrämmande dekoration och måltidsrecept.  Men varför firar vi egentligen Halloween och vad kan vi äta under denna högtid? Här berättar vi om Halloweens historia och delar med oss av 7 recept med pumpa.