Matpriserna höjs igen 

Matpriserna höjs igen Matpriskollen

Matpriserna fortsätter att öka enligt Matpriskollen. Och det spås fortsätta även under våren.
– Många producenter hade behövt höja priset redan förra året, men har ännu inte fått igenom de höjningarna, säger Ulf Mazur.

Utdrag ur Aftonbladets artikel 4 mars 2024:

“Matpriserna fortsätter att höjas. Det är den snabbaste ökningstakten på nästan ett år, rapporterar TT. Det visar statistik från Matpriskollen. Högst höjning är priserna på olivolja, juice och choklad.

– Det är inte vad man ville se i början av året. Men nu finns ett tryck från både producenter och butiker om ökade priser, säger Ulf Mazur, vd och grundare på Matpriskollen.

Sedan årsskiftet har Axfoods Hemköp och Willys höjt priserna mest, med 1,4 procent. Ica har höjt med 0,9 procent och Coop med 0,4. Enligt Matpriskollen har kedjorna sänkt priserna på sina egna märken, ned 0,1 procent i snitt i februari. Samtidigt ses en ökning på 0,8 procent på leverantörsmärken.

Tror på fortsatt ökning

Ulf Mazur tror att priserna fortsätter öka i mars och april.

– Jag tror det kommer att fortsätta. Många producenter hade behövt höja priset redan förra året, men har ännu inte fått igenom de höjningarna, säger han.”

Ni hittar artikeln här.

Om Matpriskollen
Startade 2010 i Falkenberg. Idag 12 medarbetare. Tillhandahåller en gratisapp, helt utan inlogg, eller password, via Appstore eller Google play. Antalet användare av gratistjänsten är cirka 200.000 aktiva användare, vilka sparar stora pengar på att utnyttja butikernas erbjudanden. 

Vi får in våra pengar, för att finansiera gratisdelarna, genom att sälja annonser i appen, pris- och kampanjdata till branschens aktörer och till externa organisationer i efterhand. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *