Svampsäsongen är här!

svampsäsongen

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Är du en hejare på att plocka svamp? Du måste du vara extra glad över att svampsäsongen är här! Men du får vara snabb – den går över lika fort.

Skogens guldsäsong – svampsäsongen – är här och visst är det härligt att komma ut i skogen och plocka sin egen mat! Även om kantareller och svamp i allmänhet är i säsong så är det fortfarande väldigt dyrt att köpa med sig hem från affären. Ta dig istället till närmaste blandskog med olika lövträd och leta fram den trattformade svampen. Se upp för narrkantarellen som påminner en hel del om en vanlig kantarell. Den har en mer inrullad hatt och en mer orange färg under hatten. Narrkantarellen växer heller inte i kluster, vilket vanliga kantareller gör och luktar inte lika mycket. Har du råkat äta en narrkantarell? Ingen fara – de är helt ofarliga! 

Tillbaka till de vanliga kantarellerna – vad kan man göra med dessa i matväg? Vi har samlat ihop ett par recept nedan som du hittar hos Arla och som blir riktigt mumsiga maträtter för dig som hittat guld i skogen! 

Älgskavspanna med kantareller. En mustig panna till middag med älgskav och kantareller. Du kan byta älgskav mot vilt- eller renskav – det blir lika gott!

Kantarellsoppa. Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer göra succé.

Kantarellstuvning.Kantareller och grädde tar verkligen fram varandras bästa sidor, i det här receptet ger syrad grädde en frisk fläkt till stuvningen. Njut den på rostat bröd, i crêpes eller omelett.

Kantarellpaj. Kantarellpaj är bland det godaste som finns, här med smakrik cheddarost i fyllningen. Servera gärna kantarellpajen med en fräsch och enkel sallad som låter de goda smakerna i pajen dominera.

Tycker du om kantareller? Vilket är det godaste receptet du har på lut? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan! 

Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *