12 goda recept till påsk

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Påsken är här och vår omgivning fylls av påskris, ägg, kycklingar och flera nyanser av gult. Förutom godis och dekorationer så finns det även mycket fokus kring mat och att få till det perfekta påskbordet. Vi på Matpriskollen har därför samlat ihop 12 goda recept att laga till påsk och som garanterat ger dig lyckliga gäster!

Låt påskmaten smaka ÄGGstra gott i år och bjud familj och vänner på en riktig pangmeny! Här har vi samlat ihop 4 förrätter, 4 huvudrätter och 4 efterrätter från Arla för er att vraka bland. Kombinera precis som du vill så säger vi smaklig måltid och glad påsk!

Förrätt

 1. Laktosfri grönärtssoppa med yoghurt och grissini. En underbar grön ärtsoppa som ska serveras riktigt kall. Toppad med yoghurt och koriander är den en vacker förrätt som passar utmärkt en varm sommardag.
 2. Krustader med syrlig laxröra och getostkräm med parmaskinka och hjortron. Bjud på två sorters krustader innan middagen. Den syrliga laxröran toppas med rom. Den salta och krämiga getosten får sällskap av lufttorkad skinka och hjortron.
 3. Ägghalvor med gubbröra och brynt smör. Gubbrörans sälta passar utmärkt som fyllning i ägg. Servera den gärna på en liten bit knäckebröd.
 4. Piroger. Piroger är den perfekta utflyktsmaten året runt. Piroger är även trevligt att servera på buffé. Fyll dem med din favorit. Välj mellan t ex köttfärs, ost- och spenat eller svamp- och ägg.

Huvudrätt

 1. Västerbottenpaj. Västerbottenspaj, ett klassiskt recept som passar när man vill duka upp till jul, påsk, midsommar eller som tillbehör till kräftorna. Pajen passar också att njuta som den är med en god sallad.
 2. Janssons frestelse. Klassikern Janssons frestelse är ett måste på julbordet. Följ det här receptet för en krämig Jansson där ansjovisen skänker både god smak och sälta. Janssons frestelse kan lagas helt klar dagen innan den ska avnjutas. Klicka gärna på lite extra smör när den värms på i ugnen.
 3. Lammstek med tahinikryddad tomatsås. Tahini reder såsen och gör den krämig, nötig och alldeles underbar. Använd en ljus tahini gjord på skalade sesamfrön. Prova även såsen till stekt halloumi eller pasta.
 4. Grillar lax med osttäcke. Gäster i kväll? Bjud på en lättlagad, stilig och otroligt god lax.

Efterrätt

 1. Påskcheesecake. Påskcheesecake med lemon curd, citron och vanilj. Älskar du cheesecake, servera då denna skönhet på påskbordet. Vi har dekorerat med chokladägg, pistagekärnor, timjankvistar och ätbara blommor. Men bara fantasin sätter gränser.
 2. Påskmuffins. Söt cupcake med påskägg på toppen. Perfekt när du bjuder på påskfika!
 3. Påsktårta. Underbart gott recept på påsktårta! Den här vackra påsktårtan är verkligen mödan värd att baka. Både frisk och krämig med hallonmousse och citronmousse och garnerad med färsk passionsfrukt, färska hallon och ätliga blommor. Denna tårta ett riktigt konstverk att pryda påskbuffén med.
 4. Banoffee-tårta. Banoffee-tårta är en barnsligt god tårta som blir kalasfin med godis på toppen. Det krispiga chokladgodiset ger balans till den mjuka och söta fyllningen.

Har du några påskrecept som du tycker är värda att lyfta? Dela dem gärna i kommentarsfältet! 

Ladda ner vår app och börja jämför matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *