9 recept på höstgrytor

recept på höstgrytor

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Nu kan nog hela Sverige hålla med om att hösten är här och sommaren förbi även om vi önskar att sommarkvällarna varade lite längre. Vad passar nu inte bättre än 9 recept på höstgrytor att värma sig med när denna årstid gjort entré?

Få saker är så mysiga som att krypa upp i soffan med gosiga kläder, tjocka strumpor, en filt och tända ljus på bordet, medan regnet smattrar utanför. Att toppa det med en god gryta till middag gör hösten till en riktigt härlig årstid. Men ibland kan inspirationen tryta och därför bjuder vi här på 9 recept på höstgrytor för att förenkla din vardag! Ta gärna en titt i vår app också – Matpriskollen – för att se vilket recept som passar bäst till veckans extrapriser. På så sätt kan du njuta av både grytan och över att ha gjort ett riktigt klipp! 

  1. Högrevsgryta med chiliostkräm. En mustig gryta som bara blir godare av att förberedas dagen innan. Toppad med en god ostkräm med lite sting.
  2. Kreolsk gryta. Kreol-köket kommer från de amerikanska sydstaterna och är ofta kryddigt med inslag av paprika och chili.
  3. Korv- och böngryta. En snabblagad gryta med bönor, majs och falukorv. En rätt för hela familjen.
  4. Kycklinggryta med chorizo. Kyckling, het korv och bönor i en robust och kryddig gryta.
  5. Snabb biffgryta. En snabb och jättegod gryta med strimlad lövbiff, lök och bladspenat som du enkelt gör när du inte har all tid i världen. En perfekt vardagsmiddag!
  6. Marockansk kycklinggryta med pitabröd. Sötman i grönsaksyoghurten balanserar upp denna syrliga och mustiga gryta. Listan på ingredienser är lång men eftersom det mestadels är kryddor så går grytan snabbt att laga. Servera varmt flatbröd eller couscous till.
  7. Höstgryta med svamp och äpple. Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.
  8. Mexgryta. En variant på köttfärssås med mexikansk touch. En perfekt vardags rätt som enkelt får mycket smak med en sked crèmefraiche.
  9. Linsgryta med kokosmjölk.En underbar vegetarisk gryta med rostad pumpa och jordnötssmör. Pumpan går bra att byta ut mot sötpotatis.

Smaklig måltid på er! Tipsa gärna andra om era favoriter i kommentarsfältet nedan.

Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *