Recept: Hembakat bröd till julbordet

hembakat bröd

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

En nybakad fralla med ost och smör är verkligen så man mår, men hembakat bröd på julbordet, det är det ingenting som slår!
Här delar vi 5 recept på hembakt bröd att ställa fram på årets julbord.

Att baka eget bröd behöver inte ta så lång tid som vi kanske tror. Det går även att baka veckorna innan jul för att sedan frysa in och ta fram lagom till julaftonsmorgon. Här bjuder vi på 5 recept på hembakat bröd att bjuda gästerna på till julbordet! Recepten kommer i vanlig ordning från Arla Köket som du även hittar i vår app, Matpriskollen!

  1. Hönökaka. Underbart gott recept på hembakad Hönökaka. Det här brödet bakas ut på bakplåtspapper till tre fyrkantiga bröd och går även bra att frysa in. Hönökaka passar utmärkt att använda när du ska göra en riktigt lyxig räkmacka eller som landgångsbröd. 
  2. Julbröd med dinkel. Saftigt julbröd med dinkel som enkelt kan brytas till önskad bit av gästerna.
  3. Snabbt russinbröd. Ett mustigt och gott russinbröd med gräddfil som håller sig saftigt länge. Brödet behöver inte jäsa och får god smak av pomeransskal, sirap och mörkt öl.
  4. Vörtbröd. Vörtbröd är en självklarhet till julens skinkmackor. Prova med ost till!
  5. Vörtbröd med dadlar och nötter. Stiligt och saftigt vörtbröd till julosten. Jättegott!

Använd gärna vår app för att hitta ingredienserna till bröden eller annan mat till absolut bästa pris! Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *