Kylskåpsrensning

kylskåpsrensning

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Vill du kasta mindre mat och spara mer pengar? Då tycker vi att du ska införa kylskåpsrensning där hemma! 

Kan du också ibland öppna kylen och mötas av mängder med mat, men inget som uppenbart ser ut som dagens middag? Kanske ligger det något halvmjuk morot ensam i grönsakslådan, ett halt paket köttfärs och några korvar bredvid. Om du bara använder en gnutta av din fantasi så kan faktiskt de där omaka ingredienserna bli någonting riktigt bra i en kylskåpsrensning! Kanske kan du byta ut en vanlig potatis mot en söt, röda linser mot en annan baljväxt eller kikärtorna mot en annan böna – det måste inte stå just som det gör i receptet! 

Tacksamma rätter att laga under kylskåpsrensning är:

Gratänger. Blanda i olika ingredienser, släng ner i formen, på med vätska och in i ugnen! Har du ost så kan du toppa med det också men absolut inte nödvändigt. Förslag hittar du här.

Pytt i panna. Precis som med gratänger så kan du tillsätta en hel del i stekpannan. En överbliven köttbit, några kalla potatisar och lite lök är det som krävs för att få till den här rätten. Eller något annat du tycker om! Förslag hittar du här.

Wok. Finns det en matlåda med kall spaghetti, några grönsaker och en skvätt grädde? Bara fantasin sätter gränserna för vad du kan röra ner i din wok! Förslag hittar du här.

Biffar. En biff behöver inte vara gjord av köttfärs. Använd rotfrukter, konserverade baljväxter, kryddor och vetemjöl – mixa och platta till biffar som du sedan steker och serverar med någon god sallad, ris, pasta eller liknande. Mums! Förslag hittar du här.

Har du några bra tips när det kommer till kylskåpsrensning? Tips och trix, recept eller liknande? Dela gärna med er i kommentarsfältet nedan! 

Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *