Media

Här samlar vi vår medverkan i olika medier.

Gammalt kaffe ger ny choklad: Matpriskollen lanserar unikt bytesprogram inför påsklovet!

Med påsklovet runt hörnet och kakaopriserna som skjuter i höjden har Matpriskollen, Sveriges ledande prisjämförelsetjänst för matvaror, tagit saken i egna händer för att erbjuda en söt lättnad för chokladälskare.

Efter Fem: Kakaopriset rusar – dubblerats sen årsskiftet

Redan i början av året var kakaopriserna historiskt höga. Och det kommer att bli ännu dyrare berättar Ulf Mazur, vd och grundare Matpriskollen, i Efter fem. Prishöjningen beror på väder och vind.

TV4 Nyhetsmorgon: Sanningen om maten

Matpriserna har ökat markant i Sverige de senaste drygt två åren. En ökning på nästan 25%. Detta leder till att svenskar handlar mer och mer på extrapris.

Nyhetsmorgon: “Matpriserna har tvärnitat – tack vare konsumenterna”

Den 5 juni gästade Ulf Mazur Nyhetsmorgon för att prata om den senaste prisutveckligen. Missade du inslaget? Kika här!

SvD: “Prischocken är inte över: ”Vissa varor kan fortfarande bli dyrare””.

Ett porträtt skrivet av SvD Näringsliv om Ulf Mazur, VD på Matpriskollen. Klicka in för att läsa hela artikeln här!

Mitt i: “Vad har Ulf alltid i sitt kylskåp?”

Foto: Johanna Wallén (Publicerad 2023-06-05) Häromveckan var Ulf med i ett lite mer personligt reportage hos Mitt i Stockholm. “Det är frun som lagar och köper all […]

Sveriges Radio: “Så här gör vi för att kolla matpriserna”

Ulf Mazur gästar P4 Skaraborg och pratar om matpriser. Ulf förklarar även hur vi går tillväga när vi kollar matpriser på Matpriskollen. Vill du veta mer? Lyssna på inslaget här!

Så mycket har matpriserna sjunkit senaste månaden

Efter en tid av snabbt ökande matpriser har prislapparna börjat sättas ner i butikerna. Vilka varor påverkas? Hur mycket billigare blir det? Hur ser det ut framåt? Se mer här!

Anti-Inflation: ICA sänker priset på över 300 varor

Efter att ha lyssnat på debatten om matpriserna så är det nu mycket glädjande att Lidl tar initiativet och sänker priset på varor som många behöver för sin matförsörjning.

TV4: “Är detta starten av ett priskrig?”

Lidl har nu genomfört prissänkningar på ca 100 artiklar och nu verkar Coop och ICA följa i deras fotspår. Är det ett priskrig som är på gång? Lyssna in på Ulf Mazurs kommentarer här.

Anti-Inflation: Matpriskollen stöder Lidls initiativ

Efter att ha lyssnat på debatten om matpriserna så är det nu mycket glädjande att Lidl tar initiativet och sänker priset på varor som många behöver för sin matförsörjning.

RIX FM: “Så får du ner kostnaden på maten”

Ulf Mazur gästar RIX FM för att prata om matprisläget och ger bl.a. sina bästa tips på hur vi kan få ner våra matkostnader. Missade du avsnittet? Lyssna här!

Matpriskollen gästar Techskaparna

“Det hela startade med en frustration över alla fysiska reklamblad med erbjudanden från matbutiker som man får i brevlådan varje måndag.” – Ulf, grundare Matpriskollen

Matpriskollen gästar Morgonpasset i P3

Den 7 mars gästade Ulf Mazur Morgonpasset i P3 för en fartfylld morgon med mycket energi. Missade du att lyssna på inslaget? Då kan du lyssna här!

TV4 Nyhetsmorgon: “Så bestäms priset på matvaror”

Den 15 februari var det ett långt inslag i TV4 Nyhetsmorgon. Många som såg detta blev nog klokare på hur branschen fungerar. I alla fall lite.. det händer ju så mycket nu!