Media

Här samlar vi vår medverkan i olika medier.

Anti-Inflation: Matpriskollen stöder Lidls initiativ

Efter att ha lyssnat på debatten om matpriserna så är det nu mycket glädjande att Lidl tar initiativet och sänker priset på varor som många behöver för sin matförsörjning.

RIX FM: Så får du ner kostnaden på maten

Ulf Mazur gästar RIX FM för att prata om matprisläget och ger bl.a. sina bästa tips på hur vi kan få ner våra matkostnader. Missade du avsnittet? Lyssna här!

Matpriskollen gästar Techskaparna

“Det hela startade med en frustration över alla fysiska reklamblad med erbjudanden från matbutiker som man får i brevlådan varje måndag.” – Ulf, grundare Matpriskollen

Matpriskollen gästar Morgonpasset i P3

Den 7 mars gästade Ulf Mazur Morgonpasset i P3 för en fartfylld morgon med mycket energi. Missade du att lyssna på inslaget? Då kan du lyssna här!

TV4 Nyhetsmorgon: Så bestäms priset på matvaror

Den 15 februari var det ett långt inslag i TV4 Nyhetsmorgon. Många som såg detta blev nog klokare på hur branschen fungerar. I alla fall lite.. det händer ju så mycket nu!

Hög medienärvaro för Matpriskollen

Just nu hörs och syns Matpriskollen med vår VD Ulf Mazur i täten i väldigt många olika kanaler. Att snacka matpriser har verkligen blivit en rejäl snackis!

Sveriges Radio: “Sockerbaserade varor ökar mest i pris när matpriser fortsätter stiga”

Den 6 februari kunde vi höra vår VD, Ulf Mazur, prata om de fortsatt ökade matpriserna i SR. Just nu är det sockerbaserade varor som ökar mest i pris. Du kan lyssna på hela inslaget här!

Matpriskollen gästar Loungepodden

Den 1 februari gästade vår VD, Ulf Mazur, Loungepodden – en intervjupodd med Sveriges mest framgångsrika profiler, ledare, idrottare, artister, entreprenörer, psykologer, forskare och experter som berättar om deras framgångstips, forskning, underhållande historier, motgångar, framgångar och insikter. Du hittar hela avsnittet här!

Konsumenterna suktar efter röda prislappar

I dagsläget kan man behöva ändra sina vanor och fokusera på att handla mer ekonomiskt. Reavaror går åt snabbare än tidigare då vi konsumenter både sparar in och tänker till en gång extra. 

Matpriskollen i tidningen Femina

Är du ute efter 5 tips hur du kan handla billig mat? Då tycker vi att du ska spana in vårt lästips hos Femina nedan!

Matpriserna fortsätter öka 2023

Ökade elpriser, en pandemi och kriget i Ukraina samt att den svenska kronan blivit försvagad. Det är bara några av de stora faktorer som gjort att matpriserna kraftigt ökat runt om i landet under 2022.  

TV4 Nyhetsmorgon: Vad blir dyrast på julbordet i år?

Den 13 december kunde vi se vår VD Ulf prata om julbordets matpriser hos Nyhetsmorgon på TV4. Missade du avsnittet? Då kan du se det här en gång till!

P4: “Matpriserna fortsätter stiga – här är varorna som ökat mest”

Fredagen den 9:e december kunder ni höra oss prata om matpriserna i P4. Här kan ni lyssna på avsnittet igen!

Webbinar: Handfasta tips för din privatekonomi när allt blir dyrare

SPP bjuder in till ett webbinar på tisdag den 29 november kl. 08:30 – 09:00 för att prata om det ekonomiska läget och ger konkreta tips på hur du kan tänka kring elförbrukningen, matinköpen, bolånet och börsen. Under 30 minuter kan du få lyssna till en panel bestående av experter inom olika privatekonomiska områden.

Expressen TV: Kom billigare undan i jul

Julen närmar sig med stormsteg och vi ställer oss frågan: Vilka matvaror blir dyrare på julbordet i år?