Gammalt kaffe ger ny choklad: Matpriskollen lanserar unikt bytesprogram inför påsklovet!

Matpriskollen Gammalt kaffe ger ny choklad Matpriskollen lanserar unikt bytesprogram inför påsklovet

Med påsklovet runt hörnet och kakaopriserna som skjuter i höjden har Matpriskollen, Sveriges ledande prisjämförelsetjänst för matvaror, tagit saken i egna händer för att erbjuda en söt lättnad för chokladälskare. “I dessa tider av ekonomisk press har vi sett en möjlighet att ge tillbaka till våra användare på ett kreativt sätt,” förklarar Ulf Mazur, grundaren av Matpriskollen.

Den söta byteshandeln
Från och med idag kan konsumenter “byta in” sina gamla kaffeförpackningar mot rabatter på utvalda chokladprodukter, precis i tid för påsklovets godisbehov. “Varje kaffepaket ger poäng som kan omvandlas till chokladrabatter. Det är vårt sätt att göra återvinning lite sötare,” säger Mazur.

Varför just kaffe?
“Vi märkte att kaffe och choklad ofta kampanjmärks samtidigt, och med de stigande kakaopriserna tänkte vi, varför inte låta konsumenterna utnyttja sina gamla kaffelager för något de verkligen vill ha – mer choklad!” Mazur fortsätter, “Och med tanke på hur viktigt kaffe är under påsken, ser vi detta som ett perfekt tillfälle att testa vårt nya program.”

Effekten av kakaopriserna
Med kakaopriserna som har fördubblats sedan årsskiftet har många konsumenter oroat sig för kostnaden för påskens choklad. Matpriskollens initiativ kommer som en välkommen lättnad. “Kakao är en rysare,” erkänner Mazur, “men vi hoppas att detta program kan sprida lite glädje.”

Så fungerar det
Användare uppmanas att ta med sina tomma kaffepaket till utvalda återvinningsstationer runt om i landet, där de kan skanna sina paket via Matpriskollens app för att omedelbart få rabattkuponger tillgängliga i appen.

“Det här är bara början,” lovar Mazur. “Baserat på mottagandet av vårt kaffe-för-chokladprogram, kan vi expandera till andra produkter. Tänk återvinning av teblad för teälskare eller kanske till och med återvinning av gamla kryddor. Möjligheterna är oändliga när vi tänker på hållbarhet och sparande.”

Så, innan du rusar ut för att komplettera ditt påskbord, kanske det är värt att ta en extra titt i ditt skafferi. Din nästa chokladkaka kan bara kosta dig en gammal påse kaffe.

Okej, har du läst såhär långt hoppas vi du förstår att detta bara var ett litet aprilskämt. Men vem vet, inom en snar framtid kanske du kommer kunna göra mycket nya spännande grejer i appen? Ha nu ett fantastiskt påsklov och ”April April” önskar alla vi på Matpriskollen!

Om Matpriskollen
Startade 2010 i Falkenberg. Idag 12 medarbetare. Tillhandahåller en gratisapp, helt utan inlogg, eller password, via Appstore eller Google play. Antalet användare av gratistjänsten är cirka 200.000 aktiva användare, vilka sparar stora pengar på att utnyttja butikernas erbjudanden. 

Vi får in våra pengar, för att finansiera gratisdelarna, genom att sälja annonser i appen, pris- och kampanjdata till branschens aktörer och till externa organisationer i efterhand. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *