TV4 Nyhetsmorgon: “Så bestäms priset på matvaror”

Foto: TV4 (Publicerad 2023-02-15)

Den 15 februari var det ett långt inslag i TV4 Nyhetsmorgon med vår grundare Ulf Mazur. Många som såg detta blev nog klokare på hur branschen fungerar. I alla fall lite.. det händer ju så mycket nu!

Hur fungerar det egentligen med prissättning i dagligvaruhandeln? Och hur ska man tänka som konsument? Ulf utbildar tittarna på ett bra och pedagogiskt sätt – tycker vi! Missade du inslaget?
Klicka här!

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Använd gärna vår app för att hitta matvaror till absolut bästa pris! Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.

Comments
 • Hej!
  Utländska produkter har en importör/agent och sedan, vanligtvis, ett säljbolag. Därefter ett enormt arbete med att få in EN produkt hos butikerna. Sen ska det “annonseras” internt i de olika kedjorna infoblad, till enorma kostnader. Dessa personer/företag ska också överleva. När allt detta är fixat och betalt kan du komma in till en kedja därefter ska hela deras organisation tjäna pengar. I Sverige är det rent för många mellanhänder och vända sig direkt till en butik för produktförsäljning är näst intill omöjligt.

 • Matbutiker i Sverige har Oligopolställning.
  ICA och AXFOOD gör rekordvinster på vår bekostnad.
  Släpp in utländska kedjor in i Sverige

 • Ta bananer och läsk, aldrig under Corona var det brist.
  Odlas i Centralamerika av US bolag.
  Billigaste frukten i Sverige
  Inte ens polska äpplen är så billiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *