Matpriskollen vinner Årets Prisväktare 2023!

”Steget före Riksbanken – och hushållens bästa vän när livsmedelspriserna drar iväg. Ett fotarbete som imponerar på juryn”.

Så lyder motiveringen när Matpriskollen vinner Årets Prisväktare 2023 – ett pris som delas ut av Privata Affärer. Nedanstående text kommer direkt från Privata Affärers hemsida. För att läsa om alla vinnare i Årets Bank 2023, läs här.

Årets Prisväktare: Matpriskollen

Ulf Mazur, grundare av Matpriskollen. Foto: Matpriskollen

Matpriskollen blev snabbt konsumenternas bästa vän när hushållens livsmedelskostnader rusade. Tjänsten har i dag etablerat sig som en maktfaktor i livsmedelsbranschen och blivit ett verktyg för Riksbanken i inflationsbekämpningen.

Nu belönas Matpriskollen med priset Årets Prisväktare av Privata Affärer. Grundaren Ulf Mazur vittnar om att intresset för tjänsten ökat lavinartat sedan inflationsvågen drog in över Sverige.

– Nu är vi uppe på en halv miljon unika besökare. Folk har insett att man kan spara massvis med pengar genom att handla i olika butiker och nyttja deras erbjudanden, säger han.

Med egenutvecklade algoritmer läser Matpriskollen av tusentals webbplatser från butiker i hela landet. 

Matpriskollen utgörs dels av en konsumentdel som listar veckans erbjudanden hos alla butiker. Den andra delen rör inhämtning av prisinformation som paketeras och säljs till bland annat olika leverantörer och Riksbanken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *