Matpriskollen vinner Blåslampan 2023!

Matpriskollen vinner Blåslampan 2023

“När matpriserna ökar med svindlande 20 procent på bara ett år blir Matpriskollen konsumenternas bästa vän i jakten på extrapriser.”

Så lyder motiveringen när Matpriskollen vinner Blåslampan 2023 – ett pris som delas ut av Råd & Rön och Sveriges Konsumenter med syfte att belöna och uppmärksamma viktiga insatser inom konsumentområdet och inspirera fler till att verka för konsumenternas bästa.

“Konsumentpriset Blåslampan ska gå till en person, organisation eller ett företag som på ett inspirerande och nyskapande sätt slagit vakt om konsumenternas intressen. Det kan till exempel vara  någon som på ett bra sätt kämpat för ökat konsumentskydd eller fört konsumenternas talan i viktiga debatter, eller  företag och organisationer som driver tjänster eller affärer med lösningar som förenklar konsumenternas vardag och gynnar hållbarhet. Den röda tråden ska vara att konsumenterna – och genom dem samhället – på något vis gynnas”, skriver Sveriges Konsumenter på deras hemsida.

– Vi bildade Matpriskollen för att vi såg hur många reklamblad som slängdes. Vi ville lösa att man får bra erbjudande utan att få en massa papper i brevlådan, säger Ulf Mazur, VD för Matpriskollen. Han fortsätter:

– Intresset för oss exploderade efter pandemin, när kriget och inflationen kom. Vi har 200 000 aktiva användare. Appen står för 95 procent av användandet och de flesta använder appen i snitt en gång per vecka.

Vi på Matpriskollen tackar ödmjukast för vinsten och väljer att skänka vinstpengarna, 10 000 kr, till Kvinnojouren i Falkenberg.

Läs hela intervjun med Ulf Mazur här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *