Hållbara festligheter till midsommar – fira med smarta inköp!

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Midsommar är snart här, och det är hög tid att färdigställa den perfekta festen för att välkomna sommaren. Vi på Matpriskollen vill ge er några tips för att hålla nere kostnaderna och samtidigt göra miljömedvetna val inför årets midsommarfest.

  1. Satsa på säsongens grönsaker och frukter. Midsommar är en tid då trädgårdar och grönsaksstånd svämmar över av färska grönsaker och frukter. Passa på att utnyttja det breda utbudet av lokalt odlade produkter till förmånliga priser. Välj exempelvis primörer som sparris, rädisor och färskpotatis för att sätta extra färg och smak på din midsommarbuffé.
  2. Gör det själv. Genom att tillaga maten själv kan du spara in en hel del pengar. Istället för att köpa färdiga rätter eller smörgåsbordspaket, prova att göra egna sillar, pajer och sallader. Det är inte bara ekonomiskt fördelaktigt, utan ger dig också möjligheten att anpassa smaker och ingredienser efter din egen smak.
  3. Jämför priser och erbjudanden. Innan du ger dig ut på inköpsrundan är det klokt att jämföra priser och erbjudanden från olika butiker. Använd Matpriskollens app för att snabbt och enkelt hitta de bästa matpriserna i din närhet. På så sätt kan du göra medvetna val och samtidigt spara pengar på dina inköp.
  4. Dela kostnaderna. Om du ska fira midsommar tillsammans med familj och vänner kan ni samarbeta genom att dela på kostnaderna. Fördela matlagningen mellan er och be varje person att ta med sig en rätt eller ingredienser. På det sättet minskar ni inte bara kostnaderna utan också arbetsbördan för var och en.
  5. Tänk på miljön. Vid midsommarfesten är det viktigt att tänka på hållbarheten. Köp lokalproducerade och ekologiska produkter när det är möjligt. Undvik att behöva slänga mat genom att planera portionerna och använd resterna på ett smart sätt. Kom ihåg att återvinna förpackningar och minimera matsvinnet.

Midsommar är en underbar tid att samlas med nära och kära för att fira och njuta av god mat. Genom att tänka smart och vara medveten om priser, hållbarhet och möjligheten att göra mycket själv, kan du skapa en minnesvärd och prisvärd fest för alla. Glöm inte att använda Matpriskollen för att få de bästa erbjudandena och priserna inför midsommar. Vi önskar er en riktigt trevlig och hållbar midsommar!

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *