Njut av en underbar picknick i sommar!

picknick

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Sommaren är på ingång och dagarna blir allt varmare och varmare. Visst är det härligt? Vi på Matpriskollen älskar den här årstiden och ser fram emot fler sköna dagar med tid för picknick!

Sommarpicknickar är ett fantastiskt sätt att njuta av det vackra vädret och samtidigt få umgås med vänner och familj. Det finns få saker som är lika tillfredsställande som att sitta på en mjuk gräsmatta, omgiven av grönska och smaka på läckerheter. Därför tänkte vi dela med oss av några härliga tips på mat som du kan ta med på din nästa picknick. Låt oss inspirera dig med dessa läckra idéer och bjud gärna på egna i kommentarsfältet!

  1. Smörgåsar och wraps. Smörgåsar och wraps är sanna klassiker när det kommer till picknickmat. Gör några olika varianter med pålägg som skinka, kyckling, ost och grönsaker. Glöm inte att använda färskt bröd eller tortillabröd för en extra smakupplevelse. Du kan även prova att göra vegetariska alternativ med exempelvis avokado, hummus eller grillade grönsaker.
  2. Fruktspett och sallader. För en fräsch och lätt måltid, satsa på fruktspett och sallader. Skär upp en mängd olika frukter som jordgubbar, melon, vindruvor och ananas, och trä dem på spett för ett färgglatt och gott tilltugg. Komplettera med en fräsch sallad med ingredienser som fetaost, körsbärstomater och valnötter. Dressa salladen med en lätt vinägrett för att ge den extra smak.
  3. Pastasallad. En pastasallad är enkel att förbereda och smakar fantastiskt både kall och ljummen. Använd dig av en färgglad pasta, tillsätt grönsaker så som gurka, paprika och rödlök, och blanda med en dressing eller pesto. Du kan även lägga till proteinkällor som grillad kyckling, räkor eller kikärtor för att göra salladen mer mättande.
  4. Tapas och plockmat. Ta med dig en rad olika små rätter och njut av en tapasinspirerad picknick. Du kan inkludera delikatesser som oliver, charkuterier, ost, bruschetta och marinerade grönsaker. Lägg upp dem i små behållare eller på fat för att enkelt kunna plocka och dela med varandra.
  5. Sötsaker och bakverk. Avsluta din picknick på ett sött sätt genom att ta med dig några läckra sötsaker eller bakverk. Exempelvis kan du förbereda fruktiga scones, småkakor eller brownies. Ta gärna med några färska bär eller chokladsås som tillbehör.

Kom ihåg att packa maten i lämpliga förpackningar för att hålla den fräsch under picknicken. En del mat bör hållas kyld medan du är på väg till platsen och under tiden du är där. Kom även ihåg att packa med dig vatten eller annan dryck för att få i dig ordentligt med vätska.

Vi hoppas att dessa tips har gett dig inspiration inför din kommande sommarpicknick. Njut av den härliga utomhusmiljön, umgås med nära och kära och njut av god mat. Ha en underbar sommar!

Ladda ner vår app och börja jämför matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *