Säsongskalender – köp frukt och grönt under rätt säsong

frukt och grönt säsongskalender

Hur många gånger har man inte hört att man gärna ska både äta och köpa grönsaker och frukter i säsong? För att göra det enkelt för dig som konsument har vi därför samlat en säsongskalender – allt för att du ska kunna köpa frukt och grönt under rätt säsong!

Frukt och grönt trivs bäst i olika tider på året och för att du ska få så bättre och billigare frukt och grönt kan du köpa dessa i säsong. Nedan finner du ett urval av de frukter och grönsaker som passar bra in i vår säsongskalender. Har vi missat någon? Kommentera gärna med era tips!

Januari – Mars 

 • De här produkterna inom frukt och grönt är i säsong under den här perioden:
  Grönkål, rödbetor, vitkål, morötter, brysselkål, kålrot, rotselleri, rödkål, vinterpotatis, lök, granatäpple, palsternacka, clementin, citron, blodapelsin, äpple, avokado. 

April – Juni 

 • De här produkterna inom frukt och grönt är i säsong under den här perioden:
  Gurka, kiwi, paprika, purjolök, ramslök, rabarber, tomat, nässlor, aubergine, färskpotatis, rädisor, zucchini, romansallad, sparris, vitlök, gräslök, fänkål, broccoli, jordgubbar, dill, sockerärtor, spenat, ruccola. 

Juli – September

 • De här produkterna inom frukt och grönt är i säsong under den här perioden:
  Bigarråer, blåbär, färskpotatis, gulbeta, gurka, isbergssallad, körsbär, paprika, polkabeta, kantareller, hallon, rödbeta, spetskål, tomat, vitbeta, smultron, Karl Johansvamp, kronärtskocka, krusbär, lingon, pumpa, päron, trattkantareller, äpple, vinbär, lök, majskolv, svartrot, selleri.  

Oktober – December

 • De här produkterna inom frukt och grönt är i säsong under den här perioden:
  Blomkål, brysselkål, morot, plommon, potatis, tryffel, vitkål, fikon, pepparrot, spenat, rödkål, rödbeta, äpple, persilja, jordärtskocka, savoykål, tomat, äpple, svartrot, päron, apelsin, pomelo, physalis, schalottenlök, äpple, selleri, morot, avokado, grönkål, gullök, rättika. 

Använd gärna vår app för att hitta frukt och grönt till absolut bästa pris! Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *