Säsongskalender – köp frukt och grönt under rätt säsong

frukt och grönt säsongskalender

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Hur många gånger har man inte hört att man gärna ska både äta och köpa grönsaker och frukter i säsong? För att göra det enkelt för dig som konsument har vi därför samlat en säsongskalender – allt för att du ska kunna köpa frukt och grönt under rätt säsong!

Frukt och grönt trivs bäst i olika tider på året och för att du ska få så bättre och billigare frukt och grönt kan du köpa dessa i säsong. Nedan finner du ett urval av de frukter och grönsaker som passar bra in i vår säsongskalender. Har vi missat någon? Kommentera gärna med era tips!

Januari – Mars 

 • De här produkterna inom frukt och grönt är i säsong under den här perioden:
  Grönkål, rödbetor, vitkål, morötter, brysselkål, kålrot, rotselleri, rödkål, vinterpotatis, lök, granatäpple, palsternacka, clementin, citron, blodapelsin, äpple, avokado. 

April – Juni 

 • De här produkterna inom frukt och grönt är i säsong under den här perioden:
  Gurka, kiwi, paprika, purjolök, ramslök, rabarber, tomat, nässlor, aubergine, färskpotatis, rädisor, zucchini, romansallad, sparris, vitlök, gräslök, fänkål, broccoli, jordgubbar, dill, sockerärtor, spenat, ruccola. 

Juli – September

 • De här produkterna inom frukt och grönt är i säsong under den här perioden:
  Bigarråer, blåbär, färskpotatis, gulbeta, gurka, isbergssallad, körsbär, paprika, polkabeta, kantareller, hallon, rödbeta, spetskål, tomat, vitbeta, smultron, Karl Johansvamp, kronärtskocka, krusbär, lingon, pumpa, päron, trattkantareller, äpple, vinbär, lök, majskolv, svartrot, selleri.  

Oktober – December

 • De här produkterna inom frukt och grönt är i säsong under den här perioden:
  Blomkål, brysselkål, morot, plommon, potatis, tryffel, vitkål, fikon, pepparrot, spenat, rödkål, rödbeta, äpple, persilja, jordärtskocka, savoykål, tomat, äpple, svartrot, päron, apelsin, pomelo, physalis, schalottenlök, äpple, selleri, morot, avokado, grönkål, gullök, rättika. 

Använd gärna vår app för att hitta frukt och grönt till absolut bästa pris! Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *