Billigare alternativ på mat inför nyår

nyår middag

Blev julen dyrare än du räknar med och börjar känna oro kring nyårsmiddagen och hur allt ska gå ihop? Lugn – vi på Matpriskollen hjälper dig! Hitta extrapriser och erbjudanden i vår app samt ta vara på tipsen nedan! Har du fler tips? Lämna dem gärna i kommentarsfältet nedan!

Med tanke på de ökade matpriserna kan det bli en tuff månad i december med allt som ska firas. Vi pratar om hummer, potatisgratäng och oxfilé på nyårsbordet, men det finns många fler alternativ än så! Låt oss visa dig! Vi har nedan samlat härliga tips till dig som står för matlagningen denna nyårsafton och där plånboken kommer lindrigt undan. Skippa det traditionella och våga ta ut svängarna är årets tips!

Härlig toast eller varför inte en värmande och krämig soppa?

Har du kantareller kvar som du plockat tidigare? Använd dem och gör en god kantarellsoppa eller varför inte en toast med stekta kantareller? Mums!

Grönsakerna är våra bästa och godaste vänner!

Du vet väl om att det finns många matsvinnpåsar i olika matbutiker. Oftast brukar de vara proppade med uteblivna och övermogna grönsaker som det egentligen inte är något fel på, de kanske bara ser lite ledsna ut. Använd dem till att göra en god grönsakssoppa med ljuvliga smaker. Tillsätt gärna hemmagjort vitlöksbröd gjort på en skiva bröd och smör blandat med pressad vitlök.

Byt ut den dyra oxfilén

Det finns minst lika gott kött som oxfilé där ute i butikerna, om inte godare? Gör en trevlig rätt med flankstek eller varför inte fläskytterfilé? Stek, skiva i tunnare bitar och servera tillsammans med en god potatisgratäng eller potatiskaka. 

Håll efterrätten enkel

Varför krångla till det? En efterrätt behöver inte vara så jobbig att få till. Oftast brukar folk vara proppmätta ändå och då räcker det med något litet och sött för att få alla nöjda!  Har du bär i frysen? Använd dem och gör en god paj att bjuda gästerna på. En marängtårta går snabbt och enkelt att göra. Dessutom blir det oftast mycket kvar som du sedan kan frysa ner och ta fram vid annat tillfälle. 

Plocka fram godisresterna

Har ni kvar en del julgodis som ni bakat innan jul? Ta fram ett fint fat och lägg upp. Då får gästerna själva ta vad de vill ha och kan småäta fram på småtimmarna. Den som spar han har! 

Har du fler tips på billigt nyårstänk? Kommentera nedan och använd gärna vår app för att hitta matvaror till absolut bästa pris! Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *