Webbinar: Handfasta tips för din privatekonomi när allt blir dyrare

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Matpriserna, elkostnaderna, räntan och inflationen. Hur ska du agera när allt går upp? Nyhetssajterna vimlar av rekommendationer men vilka är råden som faktiskt gör skillnad för din ekonomi?

SPP bjuder in till ett webbinar på tisdag den 29 november kl. 08:30 – 09:00 för att prata om det ekonomiska läget och ger konkreta tips på hur du kan tänka kring elförbrukningen, matinköpen, bolånet och börsen. Under 30 minuter kan du få lyssna till en panel bestående av experter inom olika privatekonomiska områden. Missade du webbinariet? Du kan se det här igen.

Elpriset – en rekorddyr vinter väntar 
Vad händer egentligen på energimarknaden och hur kan du sänka dina elkostnader? GodEls vd Maria Erdmann förklarar vilka faktorer som påverkar elpriset och guidar dig kring hur du kan minska din elförbrukning. Maria berättar även om hur du kan dra nytta av GodEls initiativ #skruvaner – en satsning för att få Sverige att ställa om, skruva ner och spara el.

Bostaden och börsen 
Kraftig höjning av räntan, inflation som minskar köpkraften och en bostadsmarknad som svalnar. SPPs sparekonom Shoka Åhrman redogör för vad som händer inom svensk ekonomi just nu och hur det som pågår i omvärlden reflekterar sig i din plånbok. Hur ska du tänka kring amorteringen och sparandet på börsen? Shoka tipsar om hur du stärker din privatekonomi på kort och lång sikt.

Matinköpen som gräver djupa hål i plånboken  
Matpriserna ökar snabbt. Men prislapparna skiljer sig åt mellan olika butiker och det finns faktiskt en hel del du kan göra för att få dina pengar att räcka längre. Ulf Mazur, vd för Matpriskollen, ger råd om hur du kan tänka kring matinköpen. Han lyfter bland annat fram vikten av att använda din makt som konsument. Genom att göra medvetna val kan du både påverka dina matkostnader och priserna du ser i affären.

Missade du webbinariet? Du kan se det här igen.

Text ovan är lånad från SPP:s länk gällande webbinaret ovan.

Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *