Barnfamiljerna drabbas hårt!

barnfamiljerna

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Bara under augusti månad steg priserna på över 41 000 dagligvaruartiklar med 1,7% och den här gången gick det hårdast mot barnfamiljerna som fått ökade priser på bland annat blöjor, barnmat och välling.

Sedan årsskiftet har ”barnhyllorna” i butikerna visat allt högre siffror. Priset på blöjor har gått upp 12,6%, vällingen 11% och barnmat 10,7%, för att nämna några höjningar. Under augusti månad gick priserna upp strax under 2% vilket kan slå hårt på den barnfamilj som har många munnar att mätta. För att kunna hjälpa till har vi samlat ihop några tips till dig som förälder, i en uppgång som denna. Titta också gärna på klippet där vår VD, Ulf Mazur, gästade Morgonstudion här i veckan. Klippet hittar du längre ner i inlägget.

7 tips till dig som handlande förälder:

Laga egen mat. Storkok för barnen helt enkelt! Passa på att fylla upp matlådor för barnen i stället för att köpa de färdiga barnmatsburkarna. 

Jämför kilopris. Köp större paket där det går – oftast sparar du pengar på detta i längden.

Se över din totala ekonomi. Vad kan du dra in på när priserna nu går uppåt? 

Leta extrapriser. Vi har tagit fram Matpriskollen för dig – använd den när du vill hålla koll på extrapriser och handla utifrån dem.

Var multilojal. Leta extrapriser i flera butiker och ta hellre en extra sväng till närliggande butik för att köpa något billigare där. 

Bevaka-funktionen i appen. Genom att använda bevaka-funktionen i Matpriskollens app kan du få en notis om när det finns extrapriser på just dina varor, nära dig. Det kan vara bevakning på till exempel barnmat, blöjor och välling.

Se upp för multierbjudanden som t.ex. 3 för 40,00. Ofta behöver du inte köpa 3 stycken?

Dela gärna med er av fler tips här nere i kommentarsfältet och hjälp varandra att handla billigare.

Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *