SVT Play: Matpriserna når nya rekordnivåer

Foto: SVT (Publicerad 2022-08-09)

Tisdagen den 9 augusti gästade vår VD, Ulf Mazur, SVT för att prata om matpriserna som vi nu ser når nya rekordnivåer. Priserna blir allt dyrare och fler handlar när det är extrapriser.

Lyssna på videon nedan när Ulf berättar mer om dramatiken i matvarubutikerna. Inslaget hittar du också på SVT Play.

Ladda ner vår app och börja jämför matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Comments
  • Bra initiativ, hittade den i dag, och har några önskemål.

    1 En artikel om var i kedjan “producent, odlare” till slutkund där prisökningen sker.
    Har en misstanke är att mellanleden är boverna, vill gärna veta mera.

    2 Prismärkning på produkter med både jämförpris och styckepris i samma storlek på etiketter , eller i varje fall läsbara utan att man tar med mikroskop till butiken.

    Tycker det är bedrövligt i många affärer. Fenomenet hänget inte ihop med vilken kedja det gäller utan varierar mellan butiker av samma kedja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *