Nyhetsmorgon: Matpriserna når nya rekordnivåer

Foto: TV4 (Publicerad 2022-08-05)

Missade du när vår VD, Ulf Mazur, medverkade och pratade om matpriserna i Nyhetsmorgon på TV4? Du kan vara lugn för nu kan du se klippet här! Du hittar också klippet på TV4.se.

“Priserna i matbutikerna har nått nya rekordnivåer. Matpriserna fortsätter att stiga till nya rekordnivåer. Sedan januari har priserna på matrelaterade produkter i snitt ökat med 10,3 procent, men på enskilda produkter kan priserna har stigit med betydligt mer än så. Ulf Mazur, vd på Matpriskollen menar att prisökningen beror på att producenterna fått ökade omkostnader för bland annat energi, förpackningar och transporter.”

Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *