Willys – billigaste matkassen i augusti 2022!

billigaste matkassen

Foto: Matpriskollen (2022-08)

Matpriskollen har nu genomfört ytterligare en mycket stor prisundersökning på ordinariepris i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg, där vi tog fram billigaste matkassen i augusti 2022.

-Resultatet är entydigt då Willys kommer billigast ut i samtliga städer och för samtliga hushållstyper. Samma utfall som vi fått de senaste åren. Näst billigast, ett par procent dyrare än Willys, kommer Ica Maxi.  

Prisskillnaden för en barnfamilj med två stora barn är 13.000 kr per år mellan Willys och Hemköp. Mycket pengar för samma varor. Ännu större blev skillnaden i Göteborg mellan Willys och Ica Kvantum där man kan spara 20.000 kr per år!

Prova själv genom att klicka på kartan och välja stad och hushållstyp. Vips ser du prisskillnaderna  per vecka, månad och år för köp av samma varor. Du hittar vår “Koll på kassen”-tjänst här!

Du kan också ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Comments
  • Hej Janne,
   Lidl är inte med för att vi gör en väldigt exakt mätning på massor av artiklar som ska finnas på alla butiker vi kollat. Lidls sortiment av varumärkesartiklar är därför lite för begränsat, men när vi kollar deras priser så är dom på eller något under Willys pris på varumärken.
   Vi kommer bevaka priserna på Lidl ännu mer framöver, så kul med ditt intresse!
   Hälsningar Ulf

 • Man kan ju göra en ” basic ” matkasse utifrån Lidl produkter och sedan jämföra med ” de andra”
  Så det vore fint att definiera basic = vad måste jag ha

 • Willys har höjt såå mycket sen i somras, så det kan inte stämma då bra längre. Saknar Lidl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *