6 tips när du ska handla och äta som student

handla och äta som student

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Att leva på studiebidrag kan allt som oftast innebära en väldigt begränsad budget, även om du kanske har ett extrajobb vid sidan om. Här delar vi med oss av 6 tips när du ska handla och äta som student!  

Studiebidraget och en eventuell extralön räcker inte alltid så långt som man skulle vilja. Dock finns en del tips som man kan ha i åtanke när man är student och både behöver äta och handla mat. Maten ska helst vara god, nyttig och billig och då kan det vara bra att planera för det en extra vända. Vi hoppas därför att våra 6 tips när du ska handla mat och äta som student kan komma väl till hands till alla er som behöver vända på kronorna lite extra. 

  1. Passa på att handla på extrapris, erbjudanden och de märkta varorna i butik som närmar sig utgångsdatum. De två första kan vi hjälpa dig med i Matpriskollens app och där hittar du lokala erbjudanden för att slippa åka så långt. Ibland har butikerna också en samlad plats för varor som håller på att gå ut och ibland får man köra lite skattjakt i butiken men det är absolut lönade!
  2. Gör storkok och frys in. Det är både skönt och tidseffektivt att ha maten klar. Dela upp i matlådor och frys in så har du i flera dagar framöver. Dessutom brukar det vara mer effektivt rent prismässigt! 
  3. Laga maten själv. Det är hemskt dyrt att äta ute varje dag så se till att endast göra det vid utvalda tillfällen. Ta hellre hem kompisarna och laga middag tillsammans! 
  4. Laga mat efter säsong. En snabb googling kan hjälpa dig att se vilka matkategorier som har sin säsong och när, brukar återspegla sig i matbutikerna. Säsongsgrönsaker = billig mat och är perfekta i tex soppor, gratänger och tillbehör. 
  5. Undvik mejeriprodukter. Brukar du laga köttfärssås med en klick grädde? Idag har priserna på just mejeriprodukter skjutit i höjden och det kan vara en bra idé att börja laga mat utan den klicken.
  6. Leta fram billiga recept. Studentkortet har tagit fram en lista på billig mat att laga för 10 kr/portion. Även ICA har gjort en sida om tips på student mat där du kan söka dig igenom mängder av recept.

Vi hoppas att det här inlägget gav dig flera idéer och tips om när du ska äta och handla som student. Dela gärna med er av egna tips här nere i kommentarsfältet så hjälper ni andra!.

Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *