Konsumenterna suktar efter röda prislappar

matvarupriser

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

I dagsläget kan man behöva ändra sina vanor och fokusera på att handla mer ekonomiskt. Reavaror går åt snabbare än tidigare då vi konsumenter både sparar in och tänker till en gång extra. 

Pågrund av de ökade matpriserna blir vi mer noga med att se över priserna i butik när vi väljer våra varor. Tidigare var det intressant att leta reapriser på kläder, elektronik och annat och även om det fortfarande är så, så har man blivit mer intresserad av att fynda reapriser även i matvarubutikerna. 

Vår VD, Ulf Mazur, tipsar här nedan om vad vi kan göra för att underlätta matsituationen som råder. Du kan även lyssna på Ulfs medverkan i P4 där han berättar mer. Du hittar avsnittet här.  

  • Skriv ner dina inkomster och utgifter för att få en överblick på ekonomin. Vi alla sitter i olika situationer och har olika utgångslägen.
  • När det gäller mat, var multilojal – titta i olika matbutiker och jämför. Tänk på att du också kan bli medlem utan kostnad i de flesta matbutiker för att kunna ta del av deras erbjudanden. 
  • Tänk på matsvinnet. Som vi nämnt tidigare så är vi i Sverige otroligt duktiga på att slänga mat. Många av oss kan bli bättre på att ta vara på det som ligger i kyl och frys. Se vad som finns i kylskåpet innan du åker och handlar. Vill du inte äta det direkt så frys ner till en annan gång. 
  • Använd Matpriskollens app! Genom att använda dig av vår app så får du en större överblick på vilka varor som är billigast i närheten av dig. På så sätt kan du också spara tid! 
  • Undvik att köpa på dig för mycket. Vår VD, Ulf Mazur, har tidigare nämnt att det inte alltid är bra att köpa på sig för mycket saker av allting, att det snarare blir motsatt effekt. Det viktiga här är att se över ifall du kan förvara det någonstans iså fall, som att exempelvis frysa ner en del av varorna. 

Har du fler tips på hur man kan tänka i matvaruhandlingen? Dela gärna med er i kommentarerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *