Expressen TV: Kom billigare undan i jul

jul matpriskollen

Foto: Bild används med licens från Shutterstock.com.

Julen närmar sig med stormsteg och vi ställer oss frågan: Vilka matvaror blir dyrare på julbordet i år?

Snart är det jul igen och visst är vi många som längtar? Den glittrande granen, de värmande adventsljustakarna och det goda julbordet. Som vi vet har ju maten blivit dyrare i år så hur kommer det att se ut på julbordet rent kostnadsmässigt? 
Vår VD, Ulf Mazur, pratade om detta i Expressen TV för ett tag sedan och vi vill ju såklart låta er ta del av det om ni missat inslaget. 

Vilka varor på julbordet är det som är dyrare i år?
– “Allt som hör till mejeri så som smör och cheddarosten som ökat med 25%. Brödet har ökat med 16%, laxen 20%, senapen 17% och även de klassiska köttbullarna har stigit med hela 20% rent prismässigt. Äggen har gått upp 25% idag men vad gäller kycklingen så tror jag den kommer gå ner någon krona” säger Ulf Mazur.

Riskerar något att gå upp ännu mer kommande tid och fram till jul?
– “Ja, på grund av fördröjningarna inom dagligvaruhandeln så finns det säkert leverantörer och kedjor som inte höjt fullt ut inom samtliga varugrupper. Det kan komma gå upp men jag tror att varugrupperna kommer att ligga lite lugnare nu, säger Ulf och jag tror personligen att choklad, läsk, julöl kommer gå upp lite då de inte gått upp mer än en några procent. Kanske även sillen som endast ökat 5% i år” fortsätter han.

Har du några tips här inför jul?
– “Ja, passa på att utnyttja rabatterna och köp på er mer när det är extrapriser nu innan jul. Utnyttja priserna!”

Vill du se hela inslaget med Ulf Mazur hos Expressen TV? Då kan du se det här (bläddra ner under inlägget om smörpriserna – eller passa på att läsa om de också!).

Ladda ner vår app och börja jämföra matpriser redan idag! Du hittar enkelt vår app här om du har iOS och här om du har Android.
Fler aktuella artiklar hittar du här.

Fakta

Matpriskollen grundades 2010 som ett miljövänligt och praktiskt alternativ till direktreklam från Sveriges matbutiker. Vi registrerar ca 200 000 nya extrapriser från över 3 000 butiker i hela landet varje vecka för att kunna leverera det bästa utbudet när du letar erbjudanden och extrapriser. Konsumenttjänsten är helt gratis för användarna. Till leverantörer och handlare erbjuder vi på Matpriskollen olika typer av B2B-tjänster. Ladda gärna ner vår app och jämför matpriser redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *